Over ons

Never Mind The Small Print BV en deze webstek zijn het werk van Luc Gulinck. Het boek Hier tekenen! (En let niet op de kleine lettertjes …) is zijn geesteskind.

Luc is licentiaat in de rechten, gespecialiseerd in auteursrecht en naburige rechten, mediarecht en aanverwante domeinen. Hij werkte eerst als muziekjournalist (onder andere voor Het Volk en De Morgen), om later de muziekindustrie binnen te treden: hij doorliep diverse functies (publicist, productmanager, bedrijfsjurist, general manager) bij onafhankelijke platenmaatschappijen als Antler-Subway, NEWS/Music Man en R&S Records en vervoegde in 1997 de Belgische vestiging van Sony Music Entertainment als legal & business affairs manager. Daarna nam hij gedurende een aantal jaren diezelfde functie waar bij EMI Music Belgium.

Sinds 2004 staat hij als zelfstandig juridisch en zakelijk adviseur auteurs, componisten, uitvoerende kunstenaars (muzikanten en acteurs), producers, managers, televisie-, film- en platenproducenten, uitgevers en andere actoren in de internationale muziek- en audiovisuele industrie bij. Hij was tevens gedurende tien jaar voorzitter van de raad van bestuur van PlayRight, de Belgische beheersvennootschap van de naburige rechten van uitvoerende kunstenaars. Als dusdanig vertegenwoordigde hij PlayRight ook in de Raad voor de Intellectuele Eigendom, het orgaan dat de federale minister van Economie – bevoegd voor auteursrecht en naburige rechten – van advies dient.

Verder is Luc lid van de BVA (Belgische Vereniging voor het Auteursrecht) en bestuurder van de beroepsvereniging voor muziekauteurs en muzikanten De Muziekgilde (voorheen GALM – Genootschap Artiesten Lichte Muziek). Aan het Gentse Conservatorium/School of Arts (HOGENT) doceert hij als gastprofessor het vak ‘Juridische en zakelijke aspecten van de muziekindustrie’. Voor alles is en blijft hij muziek-, film- en cultuurliefhebber, auteur/componist en zanger/muzikant. Hij speelde in de jaren 1980 onder andere in de groepen Men 2nd en Clock DVA (UK), eind jaren 1990 in het in de eigen moerstaal opererende triphop/techno/drum-‘n-bass/dub-trio Kolk en vandaag in Zool.

You got it buddy: the large print giveth,
and the small print taketh away.

Tom Waits
uit 'Step Right Up' – van het album 'Small Change', 1976