Hier tekenen! (En let niet op de kleine lettertjes ...)

Bij Academia Press/Lannoo verscheen enige tijd geleden ‘Hier tekenen! (En let niet op de kleine lettertjes …’). In dit unieke en lijvige boek legt auteur Luc Gulinck het binnenwerk van de muziekindustrie bloot. Het is een must read voor iedereen met muzikale ambities en/of meer dan gewone interesse in het muziekbedrijf. Het werk valt ook in digitale vorm te lezen en te raadplegen via eCAMPUS LEARN. Wie vandaag bestelt vindt daar ook een extraatje in de vorm van een contractblauwdruk voor webcasting en livestreaming.

Vorig jaar zag bij bij uitgeverij Racine ook de Franse vertaling van ‘Hier tekenen!’ het licht: « Signez ici ! (Et ne faites pas attention aux petits caractères…) ». De auteur maakte ondertussen ook twee series met webinars rond specifieke topics uit het boek – daarover meer op de pagina ‘Webinars’ van deze site.

Lees meer

Diensten

Je kan bij Never Mind The Small Print terecht voor juridische en zakelijke informatie, advies en begeleiding op het vlak van de artistieke praktijk in de letteren, het theater, de muziek, de reclame, de audiovisuele sector en de gamesector – samen ook wel eens gevat onder de algemene noemer ‘media en entertainment’. Onze actieradius beperkt zich echter niet tot media & entertainment law als dusdanig: ook in merkenrecht, fiscaal en sociaal recht, vennootschapsrecht en andere aanpalende domeinen zijn we thuis.

Ontdek al onze diensten

‘I’ll never understand certain progressive academics obsession with eliminating copyright. Such a regressive move. No better way to create an oligarchy of tech companies and a poverty of independent voices. Makes creators dependent on liege lords. Creative feudalism.’

David C Lowery (Amerikaans songwriter, artiest en activist)
op Twitter, in antwoord op een tweet van rechtenprofessor Jessica Silbey

Op de draaitafel /
in beeld bij NMTSP

  • Hellfire – black midi (Rough Trade)
  • Something / Anything? – Todd Rundgren (Bearsville)
  • A Light For Attracting Attention – The Smile (Self Help Tapes)
  • Atlantis Atlantis – Rheinzand (Music For Dreams)
  • The Boy Named If – Elvis Costello (Capitol/EMI)
  • TILT – Confidence Man (Heavenly)
  • Not About To Die (Studio Demos 1977-1978) – Wire (pinkflag)
  • David Byrne’s American Utopia – Spike Lee (40 Acres & A Mule Filmworks/HBO Documentary Films)
  • Better Call Saul – Vince Gilligham & Peter Gould (Sony Pictures Television/AMC)
  • Seinfeld – Larry David & Jerry Seinfeld (NBC/Netflix)