Webinars

 

Uit het boek ‘Hier tekenen!’ volgden op vraag van Musicmasterclasses.be twee bijzondere webinarseries. Je kan tegen betaling op één van beide of op allebei intekenen.

AUTEURSRECHTEN EN NABURIGE RECHTEN IN DE MUZIEK

De eerste serie behandelt in 8 afleveringen de fundamenten en basisbegrippen van auteursrechten en naburige rechten in de muzikale ruimte – het startpunt zeg maar voor iedereen die actief of passief, professioneel dan wel semiprofessioneel, met muziek bezig is of er een meer dan gemiddelde interesse voor heeft. Hier kan je er rechtstreeks op intekenen.

CONTRACTEN IN DE MUZIEKINDUSTRIE

De tweede reeks van eveneens 8 afleveringen focust vervolgens op een aantal veel voorkomende contractvormen in de muzieksector: overeenkomsten met platenfirma’s, met muziekuitgevers, met managers, met concertorganisatoren, met artistiek producers en met audiovisuele producenten. Ook groepsovereenkomsten en sessieovereenkomsten – contractuele regelingen dus voor respectievelijk de onderlinge relaties tussen de leden van een band of een ensemble en deze met muzikanten die op sessiebasis in de studio of op het podium een hoofdartiest komen versterken – worden behandeld. Daarvoor kan je je hier registreren.

———————————————————————————————————————————

Beide webinars leggen, net zoals het boek en in parallel met de structuur daarvan, zoveel als mogelijk de link tussen theorie en praktijk. Voor wie na een eerste initiatie aan de hand van één of van beide webinarreeksen de smaak te pakken heeft, biedt ‘Hier tekenen!’ uiteraard nog verdere verdieping.

 

“The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There’s also a negative side.”

Hunter S. Thompson